Call center +40 21 9983

Gastroenterologie – Echipa GastroClinics

 

GastroClinics este o echipă de medici gastroenterologi cu experienţă, specializaţi în diagnosticul și tratamentul afecțiunilor de tub digestiv (esofag, stomac, intestin subţire și colon), ficat, pancreas și căi biliare.

Echipa GastroClinics dorește să aducă laolaltă expertiza și viziunea mai multor medici din același domeniu, pentru a putea răspunde provocărilor celor mai complexe tipuri de patologii. Fiecare membru aduce un plus de valoare echipei prin experienţa personală dobândită prin stagii de supraspecializare efectuate în ţară și în străinătate, în diferitele ramuri ale gastroenterologiei și endoscopiei digestive.

Membrii echipei GastroClinics dezbat împreună cazurile complicate și caută soluţia optimă de tratament pentru fiecare pacient. Acest lucru presupune, adeseori, prezentarea cazului la întrunirile multidisciplinare organizate în cadrul Spitalului de Oncologie Monza, acolo unde se alătură medicilor specialiști chirurgi, radiologi, oncologi și radioterapeuţi cu care discută cazurile complexe.

GastroClinics efectuează atât consultaţii ce cuprind ecografii abdominale, cât și o serie de proceduri endoscopice pentru diagnosticul (e.g. endoscopie digestivă superioară, colonoscopie), dar și pentru tratamentul afecţiunilor digestive în cauză.

De asemenea, medicii echipei realizează proceduri endoscopice de screening pentru tumorile de colon, iar în cazul în care se descoperă polipi (leziuni precursoare ale cancerului), sunt îndepărtaţi în aceeași ședinţă.

În cazul cancerelor de tub digestiv, GastroClinics efectuează:

  • biopsia tumorii respective pentru ca pacientul să fie preluat ulterior de Oncologie;
  • stadializarea tumorii printr-o procedură ecoendoscopică (o combinaţie între ecografie și endoscopie care arată extensia tumorii la nivelul stratului peretelui tubului digestiv, stabilind posibilitatea intervenţiilor chirurgicale);
  • proceduri paleative  endoscopice (la pacienții oncologici care au afecţiuni avansate ce nu mai pot fi operate sau tratate prin alte metode, cum ar fi cancerul de esofag care nu pot înghiţi. În această situaţie, se pot monta stenturi metalice la nivelul tumorile esofagiene pentru reluarea alimentaţiei.

Mai mult decât atât, echipa medicală avordează și tratamentul liatezelor de cale biliară principală prin îndepărtarea calculilor de la coledocului (canalul biliar comun), procedură mai puţin invazivă decât operaţia clasică.

Echipa medicală

Dr. Theodor Voiosu
Medic Primar
Gastroenterologie
Vezi profilul complet
Dr. Andrei Voiosu
Medic Primar
Gastroenterologie
Vezi profilul complet
Dr. Andreea Benguș
Medic Primar
Gastroenterologie
Vezi profilul complet
Dr. Bianca Smarandache
Medic Specialist
Gastroenterologie
Vezi profilul complet