Call center +40 21 9983

Chirurgie ginecologică – Bucharest Endometriosis Center

Bucharest Endometriosis Center este centrul internațional integrat pentru diagnosticul și tratamentul chirurgical al endometriozei. Intervențiile chirurgicale complexe realizate de echipa multidisciplinară îmbunătățesc calitatea vieții și reduc semnificativ rata de recidivă.

DESCRIEREA CENTRULUI

Bucharest Endometriosis Center este un proiect ce a luat naștere din dorința de a oferi pacientelor cu endometrioză tratament chirurgical specializat. Endometrioza este o patologie problematică, complexă, cu manifestări diverse, a cărei abordare nu este standardizată. Statisticile afirmă că boala afectează 1 din 10 femei, iar pacientele așteaptă în medie 7-10 ani până la stabilirea diagnosticului corect.

 

DIAGNOSTIC

Dificultatea stabilirii unui diagnostic se datorează atât manifestărilor diverse ale bolii, cât și lipsei de informații corecte. Complexitatea bolii necesită familiarizarea chirurgului cu boala, care se prezintă sub mai multe aspecte și culori, cu manifestările sale clinice, dar necesită, mai ales, abilități chirurgicale deosebite.

Simptomele endometriozei sunt date de localizarea acesteia în corp, iar stadiul bolii nu se corelează întotdeauna cu intensitatea acestora. Endometrioza se poate localiza la nivelul diferitelor organe din corp, iar suspiciunea de diagnostic se ridică atunci când se identifică o ciclicitate a simptomelor, chiar dacă ele sunt considerate “nespecifice” bolii.

Diagnosticul se pune de către un specialist în endometrioză. Protocolul corect pentru diagnosticare presupune mai multe etape: anamneza, consultul ginecologic, investigații imagistice precum ecografia transvaginală, RMN, cu sau fără protocol de endometrioză. Standardul “de aur” în diagnosticarea endometriozei îl reprezintă laparoscopia. 

Un rol extrem de important în diagnosticarea endometriozei îl joacă investigația RMN cu protocol de endometrioză. Este necesar ca medicul radiolog să fie familiarizat cu boala, pentru a efectua secvențele corecte și pentru a interpreta analiza corect.

Un specialist în endometrioză va putea să pună un diagnostic destul de precis în urma examenului ginecologic, coroborat cu investigația RMN.

 

TRATAMENT

În prezent nu există tratament pentru endometrioză. Singurul tratament a cărei eficiență este dovedită de studii este excizia în profunzime a leziunilor. Este dovedit faptul că, atunci când este realizată corect, procedura scade semnificativ rata de recidivă și îmbunătățește calitatea vieții.

Excizia este procedura prin care leziunile endometriozice sunt îndepărtate în totalitate, din rădăcini, organele afectate sunt mai apoi reconstruite, iar funcțiile lor sunt restabilite. Excizia necesită o pregătire intensă a chirurgului, fiind o tehnică extrem de complexă. Specialistul în endometrioză trebuie să aibă o experiență vastă în chirurgia endometriozei profunde, precum și o cunoaștere aprofundată a anatomiei pelvine. Refacerea anatomiei pelvine și excizarea leziunilor în siguranță, fără lezarea organelor și structurilor importante presupune gesturi chirurgicale laborioase.

Pentru că endometrioza se poate localiza aproape pe orice organ al corpului, tratamentul chirurgical presupune abord multidisciplinar. Specialistul în endometrioză trebuie sa aibă alături o echipă de profesioniști, din diferite specialități, gata să intervină. Împreună, ei abordează cazuri dintre cele mai complexe, putând exciza leziuni de endometrioză, indiferent de localizarea acestora.

 

Dr. GABRIEL MITROI

Dr. Gabriel Mitroi este medic primar specializat în Obstetrică-Ginecologie, cu supraspecializare în chirurgia endometriozei. Cu aptitudini în chirurgia laparoscopică onco-ginecologică și uroginecologie, domnul doctor Mitroi s-a dedicat în ultimii ani, aproape exclusiv, celor două patologii: endometrioza și cancerele ginecologice. 

Cu perseverență și dedicare, domnul doctor Mitroi s-a specializat în chirurgia endometriozei profunde. El are o înțelegere amplă a patologiei, pe care și-a consolidat-o cu ajutorul unor reputați specialiști internaționali, sub oblăduirea cărora și-a perfecționat abilitățile chirurgicale.

Dr. Mitroi a fondat Bucharest Endometriosis Center în 2018, ca urmare a numărului mare de paciente ce nu păreau să poată beneficia de tratament chirurgical de calitate. El a adunat în jurul său o echipă de profesioniști, dedicați și cu abilități chirurgicale pe măsură, împreună cu care realizează intervenții dintre cele mai complexe. Paciente din peste 30 de țări beneficiază de talentul și de empatia domnului doctor Mitroi, găsind în cadrul Bucharest Endometriosis Center sprijinul și ajutorul care le-a fost refuzat timp de foarte mulți ani.

 

O BOALĂ COMPLEXĂ CERE ABILITĂȚI EXCEPȚIONALE

Pacientele afectate de endometrioză parcurg un drum dificil și extenuant, de la debutul simptomelor, până la stabilirea unui diagnostic corect. Pentru că simptomele imită alte patologii, pacientele sunt trimise din specialitate medicală în specialitate medicală, pierzând timp prețios. Uneori, chiar și după stabilirea diagnosticului, accesarea tratamentului chirurgical potrivit devine o provocare în sine.

Endometrioza afectează grav calitatea vieții, ea este o povară personală, socială și economică. Pacientele suferă intervenții chirurgicale repetate, petrec ani prin spitale și au dureri cronice, de multe ori debilitante.

Echipa Bucharest Endometriosis Center, coordonată de domnul doctor Mitroi cunoaște toate aspectele bolii. Pacientele au parte de empatie, grijă, suport și mai ales, au parte de cei mai buni specialiști, ce lucrează neobosit pentru sănătatea lor.

 

ECHIPA MEDICALĂ A BUCHAREST ENDOMETRIOSIS CENTER

Echipa medicală

Dr. Bogdan Ileana
Medic Specialist
Obstetrică-Ginecologie
Vezi profilul complet